Saint Etienne: opening van de parking Palais de Justice

Saint Etienne: opening van de parking Palais de Justice

17/09/2012

  • Nieuw

Q-Park versterkt zijn partnerschap met de gemeente Saint Etienne door de parking Palais de Justice te realiseren in de rue Georges Teissier 41.

Dit product maakt deel uit van een nauwe en duurzame samenwerking tussen Q-Park en de stad.  Deze parking is dus de vierde locatie van Q-Park in St. Etienne. Q-Park beheert ook drie andere parkeerlocaties: de parking ‘Hôtel de Ville’, de parking ‘Chavanelle’ en de parking CHPL.

Het is onze ambitie van Q-Park om deel te nemen aan de opwaardering van het stadsbeeld, met name de recente inspanningen op het gebied van verstedelijking en om het imago van parking mee te helpen veranderen. Michèle Salvadoretti, Algemeen Directeur van Q-Park France, vertelt: “Deze nieuwe parking vormt een andere toegang tot de stad en draagt bij aan een opwaardering van de buurt”.

Een kwalitatieve parking in een snel veranderende buurt:

De realisatie van de parking Palais de Justice maakt deel uit van het beheerproject van de buurt, dat door de gemeente werd opgestart. Vroeger was dit een zone waar ongecontroleerd werd geparkeerd. Deze zone moest opnieuw aantrekkelijk worden vlakbij het stadscentrum met het Palais de Justice, de Comédie en een administratief centrum, om zo de stad te helpen zich kwalitatief te ontwikkelen.

Bovengronds zijn er slechts 31 parkeerplaatsen, waardoor voetgangers meer ruimte hebben. De parkeerplaatsen zijn geïntegreerd in groene ruimtes, tussen de bomen en verharde paden. De 206 andere plaatsen zijn verdeeld over drie niveaus. De ingang en de uitgang voor voertuigen bevindt zich aan de hoofdweg, en er werd veel aandacht besteed aan de architectuur van de bovengrondse apparatuur.

Een werf zonder hinder in de kleuren van Q-Park:

Het parkeerproject Palais de Justice is gestart door het bedrijf Epola.  Na de aankoop van deze laatste in juni 2008 heeft Q-Park het project en de realisatievoorwaarden helemaal opnieuw bestudeerd, in nauwe samenwerking met de stad St Etienne. Er is een clausule getekend voor een openbare dienstverlening van 35 jaar, waardoor de bouwwerken konden starten.

Q-Park heeft ervoor gekozen dit project grondig te herbekijken. Het ontwerpplan werd zo hertekend om de organisatie van de parking te optimaliseren tegen een lagere prijs. Q-Park heeft deze site gebouwd overeenkomstig de principes van de stijl van Q-Park, met de volgende hoofdeigenschappen:
  • eenrichtingsverkeer voor een grotere doorstroming
  • grote schuine plaatsen om de manoeuvres te beperken
  • pilaren die weldoordacht zijn geplaatst om de doorstroming te optimaliseren en het parkeren te vereenvoudigen
  • een helling om snel terug naar boven te gaan
  • een grote voetgangerstoegang in glas met een trap met grote treden en een glazen lift
  • betere verlichting dan de geldende regelgeving, voor een beter comfort en om de veiligheid van klanten te garanderen
  • een verfijnde en ruime architectuur, kenmerkend voor Q-Park, ontworpen voor het welzijn van de klanten.

Bij deze constructie werd zowel het ontwerp als de realisatie toevertrouwd aan een unieke partner: GFC Construction, een lokale onderneming. Het architectenbureau CIMAISE en het studiebureau IOSIS die verantwoordelijk waren voor het technische gedeelte, hebben ook bijgedragen aan het goede verloop van de werken.

Dankzij deze organisatie is de bouw perfect verlopen: er waren bijna geen onverwachte gebeurtenissen die de werken hebben vertraagd. De werken zijn gestart in december 2010, de leveringstermijn werd gerespecteerd en de ingebruikstelling vond zoals gepland plaats op 1 juni 2012 na een uiteindelijke investering van € 10,2 miljoen ex. BTW.

Parkeren Saint-Etienne Palais de Justice


MEER WETEN